#2016-01-21 02:56:09 

akomodacja

Użytkownik

Posty: 39

Skąd: Tczew

Wiek: 61

Siedziałem sobie ostatniej soboty z żoną na kanapie, kiedy doszliśmy do momentu wspomnień z dawnych lat. Jakoś tak nam się zebrało, żeby powspominać wakacje spędzane na wsi i zapachy, jakie nam się z tym kojarzą. O dziwo jednym z tych, który zapamiętaliśmy oboje jest zapach dymu wędzarniczego i smak szynek wędzonych na ciepło. Może to trochę dziwne, ale właśnie z tym nam się skojarzyła polska wieś. Doszliśmy do wspólnego wniosku, że takich wędlin jak kiedyś już nie ma, a chętnie byśmy do nich wrócili.
#2016-01-21 05:01:07 

Vittek

Użytkownik

Posty: 56

Skąd: Choszczno

Wiek: 59

Oczywiście, że są takie węsliny, ale jak je sobie zrobisz samodzielnie. I tutaj jest rozwiązanie, bo małą wędzarnię możesz sobie postawić samemu. Możesz ją nawet samodzielnie zbudować, należy tylko pamiętać o wykorzystaniu odpowiednich parametrów. Ostatnio oglądałem w telewizji program, w którym facet zmontował taką wędzarnie dosłownie w godzinę.
#2016-01-21 05:52:50 

scandinavka

Użytkownik

Posty: 46

Skąd: Berlin

Wiek: 33

Też widziałam ten program i do dzisiaj nie mogę się otrząsnąć na samą myśl, że taka piekna szyneczka się tam wędziła. Dosłownie przez ekran czułam jej zapach. Ale tak zupełnie poważnie, to wykorzystaj to co masz niepotrzebnego w garażu czy na budowie i naprawdę dasz samodzielnie radę. Musisz jedak pamiętać, że na pewno przyda się termometr wędzarniczy, bez którego nie osiągniesz odpowiedniej jakości wędzenia.
#2016-01-21 08:51:44 

xTomasz

Użytkownik

Posty: 126

Skąd: Piaseczno

Wiek: 29

A ja tam wolę tradycyjnego grilla. Chrupiąca skórka i ten charakterystyczny zapach nęcą mnie już od kilku tygodni. Zastanawiam się nawet czy nie zrobić grilla w śniegu. To zawsze coś nowego, a apetyt można zaspokoić.
#2016-01-21 11:08:52 

Tarociara

Użytkownik

Posty: 34

Skąd: Gdynia

Wiek: 59

Polecam połączenie grilla i ogniska. Są na rynku grille, które bezpośrednio podpiekają potrawy nad ogniskiem. Produkty smakują zupełnie inaczej niż na tradycyjnym grillu. Ja oczywiście uwielbiam oba rodzaje.
#2016-01-21 11:56:09 

Dashka

Użytkownik

Posty: 74

Skąd: Kielce

Wiek: 25

Takie grille robi jedna z firm, która zajmuje się obróbką metali. Mam od nich wieszak na ścianie. Jest to jeden z tych dostępnych na stronie http://rgmet.eu/nasze-produkty/wieszaki/wieszaki-kuchenne.html. Dobrze wyglądają te produkty.
DODAJ ODPOWIEDŹ
Copyright 2015